Polderblues.be

Leven, wonen en werken in het Waasland Collectie Hugo Maes Miel De Keulenaer

De laatste bewoners Emiel Poppe en Angele Verbist
Daarvoor: Francois Poppe en Sylvie Van Roeyen daarvoor Gustaaf Van Gysel en Julie Claus
Daarvoor Edmond Van Gysel en Cordule Van Vlierberghe
Nu is alles verbouwd en een deel afgebroken.


Open polderhoeve bestaande uit woonhuis, twee opmerkelijke schuren en enkele kleinere aanhorigheden zonder noemenswaardigheden.
Gekasseide binnenkoer.
Woonhuis met geschilderde gecementeerde voorgevel (zuidkant) van één bouwlaag en vijf traveeën, boven de deur 1930 gedateerd, en afgedekt met een mansardedak (nok parallel aan de straat, kunstleien) voorzien van twee oeil de boeufs en een dakkapel met driehoekig fronton.
Rechthoekige vensters met I-balk en rozetten opgenomen in vlakke omlijstng met oren, arduinen lekdrempel en rankwerk. Steekboogdeur met vlakke omlijsting met oren. Gerotste, gecementeerde plint, rechte muurankers, horizontaal versieringsmotief op de penanten en eenvoudige houten kroonlijst.
Ten noordoosten en op de straat: grote langsschuur onder typisch schilddak (golfplaten).
Ten oosten van het woonhuis: kleinere langsschuur met gepikte plint, afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), aandaken en lisenen, strekken en muurvlechtingen van blauwe papensteen.Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981

Omgeving aan de boerderij